Ett halsband, en vigselring eller en lite guldtacka? I många hem finns det föremål som kan säljas till uppköpare. Dessa alternativ finns för dig som vill sälja guld i Malmö.

Sök upp butik i Malmö som köper / säljer guld

Det finns ett flertal guld- och smyckesbutiker i Malmö. En del säljer enbart smycken och andra föremål medan andra både köper och säljer dessa. Det enklaste sättet att hitta dessa butiker är att använda exempelvis Google eller Hitta.se.

Ta med dig ditt guld till butiken och få dem värderade på plats. Om du anser att priset är acceptabelt sker försäljningen direkt över disk och pengarna betalas ut direkt. Om du anser att priset är för lågt kan du antingen vänta in ett högre allmänt guldpris eller gå till annan butik i Malmö för att se om du erbjuds ett högre bud.
Butikerna kan erbjuda lite olika pris men skillnaderna är generellt inte speciellt stora i kronor och ören vid försäljning av små föremål. Är det ett större värde kan det däremot vara värdefullt att jämföra. Vad som avgör priset är framförallt:

 • Karat (högre karat ger högre värde)
 • Smycken (kan de sälja vidare det som smycke kan priset bli högre än om guld ska smältas ner)
 • Guldpris på världsmarknaden

Skicka in ditt guld via värdepåse

Alternativ två är att skicka in värdeföremålen via en värdepåse. Detta både för värdering och försäljning. Väljs detta alternativ spelar det inte så stor roll om en butik i Malmö eller i annan stad i Sverige väljs. Det sker på följande sätt:

 • Beställ värdepåse
  Från butikens hemsida kan en gratis värdepåse beställas hem.
 • Fyll med värdeföremål och skicka in
  Påsen fylls med föremålen som ska värderas och skickas sedan med REK in till butiken.
 • Värdering
  Nu kommer butiken att göra en värdering av föremålen och lämna detta som offert till säljaren. Om offerten godkänns kommer betalning ske till anmält bankkonto och köpet kommer alltså att genomföras. Om kunden däremot anser att de får för lite betalt kan värdepåsen skickas tillbaka. I detta fall kan däremot kunden behöva stå för returkostnaden.

Det här är vägar som innebär att försäljning sker till en butik. Fördelen är att det sker en ärlig värdering och att handeln sker på ett säkert sätt. Det går självklart att lägga ut föremålen för försäljning på exempelvis Blocket men då ges inte samma säkerhet för varken köpare eller säljare.

Så säljer du ditt guld i Malmö

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *