Som villaägare har du förmodligen många frågor om de små byggnader som i folkmun kallas för attefallshus. Några exempel på sådana är vad de kan användas till, vilka regler som gäller för uppförandet av dem samt vad de kostar. Här tänkte vi fokusera på den sista frågan, nämligen vad priset är för ett nyckelfärdigt hus av detta slag.

Innan vi hoppar vidare till att beskriva prisbilden kan det dock vara värt att slå fast en sak: vad dessa byggnader egentligen är. Ett attefallshus är en särskild sorts byggnad som du kan uppföra på din tomt om du har ett hus i en eller två våningar på tomten. Du kan då bygga denna byggnad utan att behöva ansöka om ett bygglov. Den får som mest vara 30 kvadratmeter stor och det finns även fler regler som omgärdar uppförandet av dessa små hus. Fortsätt att läsa för att få mer information om vad de små men ack så användbara husen kostar att bygga!

Så mycket kostar ett nyckelfärdigt attefallshus att bygga

När det kommer till prisbilden för attefallshus är det enklast att räkna utifrån den största möjliga varianten, d.v.s. 30 kvadratmeter. Detta för att ge en rättvisande bild som gör att du enklare kan jämföra priset med andra liknande byggnader. Priset för ett nyckelfärdigt hus av detta slag brukar börja på omkring 500 000 till 600 000 kr om standarden är hög. Därifrån kan priset sedan sträcka sig uppåt mot runt en miljon kronor per hus.

Det finns vissa saker som du bör ta i beaktande när du funderar över priset. Till exempel bör du tänka på att:

  • Nyckelfärdiga attefallare finns tillgängliga i flera olika prisklasser. Du bör därför kika på detaljnivå för att ta reda på hur de olika varianterna skiljer sig åt.
  • Prisbilden blir mer representativ om du går upp lite grann i pris från de billigaste varianterna. Detta då det bygge som du får då blir mer gediget med tåligare material och en övergripande högre standard.
  • I slutändan brukar det löna sig att välja en lite mer kostsam variant. Genom att göra detta får du mycket kvalitet för pengarna och slipper ångra ditt val i efterhand.
Vad kostar ett attefallshus som är nyckelfärdigt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *