BCAA för bättre träningsresultat

Att bara träna hårt utan att ha en tanke på kosten, det vill säga den energi och de byggstenar du tillför din kropp, är ett stort misstag. Det kommer inte bara ta längre tid att förändra din kropp om du försakar kosten, utan du kommer sannolikt också ha mindre energi under dina träningspass. Att tillföra kroppen de nödvändiga aminosyrorna bör vara högt prioriterat. Därför är kosttillskott med aminosyror i form av BCAA är ett bra val.

BCAA stärker immunförsvaret

Något av det första du kommer märka när du tar grenade aminosyror (BCAA) som kosttillskott är att ditt immunförsvar stärks. Varje gång du går till gymmet och lyfter skrot utsätts din kropp för stress. Om kroppen inte kan hantera den ökade stressnivån kommer dina muskler få svårt att återhämta sig och du löper dessutom en ökad risk att drabbas av sjukdom.

Eftersom kroppen inte själv kan producera dessa essentiella aminosyror måste du konsumera dem. Om du inte tillför kroppen dessa kommer din kropp inte att ha allt den behöver för att upprätthålla ett välfungerande immunförsvar. Dessutom har en studie visat att immunförsvaret svarar bättre på den stress du utsätter det för genom träningen om du tillför din kropp grenade aminosyror.

Skydd mot brist på aminosyror

En annan stor fördel med att ta BCAA som kosttillskott är att du inte behöver oroa dig för att få en brist på aminosyror. Många människor som har en strikt diet inför en tävling eller som äter en vegetarisk kost riskerar att inte få i sig tillräckligt mycket essentiella aminosyror. När du tar grenade aminosyror som ett kosttillskott drabbas du inte av detta. Det är alltid viktigt att tänka på kosten när man begränsar intaget av proteinrika livsmedel såsom kött, ägg och mjölkprodukter. Att inte ha detta i åtanke kan få stora konsekvenser.

Du som tränar mycket tänker förmodligen ofta på proteinsyntesen. Eftersom ny muskelmassa bara kan byggas under proteinsyntesen, då gammal vävnad repareras och ny vävnad byggs upp, kommer du kunna se snabbare resultat ju snabbare denna process fortskrider.

För att säkerställa att proteinsyntesen sätter igång bör du tillföra kroppen rätt näring: byggstenar för att bygga upp vävnaden och energi för att få det gjort. Glukos från kolhydratkällor kan ge kroppen energi, men de aminosyror du tillför kroppen är de byggstenar din kropp har att arbeta med. Grenade aminosyror verkar snabba upp processen ytterligare, vilket är ännu en anledning att ta BCAA.

BCAA för bättre träningsresultat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *