Damningen är ofta en av de städuppgifter som man nästan behöver göra om så fort man har blivit klar. Damm kommer från många olika källor och det är viktigt att bekämpa det på regelbunden basis. Damningen är därför en viktig del av er kontorsstädning i Stockholm, och om ni tar hand om detta själva är det viktigt att alla era medarbetare engagerar sig i detta arbete. Synligt damm kan göra att arbetsplatsen känns smutsig, vilket kan ses som ett tecken på att man inte riktigt bryr sig, håll rent med hjälp av kompletta städtjänster för företag.

Ett kontor som är ordentligt dammat ger istället en positiv och tilltalande bild av företaget för såväl besökare som era medarbetare. En ren arbetsplats uppmuntrar dessutom till ordning, främjar bättre arbetsvanor och kan dessutom minska sjukfrånvaron. Här går vi igenom anledningarna till att det är viktigt att damma av kontoret ordentligt i samband med kontorsstädning i Stockholm.

Så dammar ni av på kontoret

Det är viktigt att damma av på kontoret för att skapa en mer hälsosam arbetsmiljö. Här berättar vi hur ni går tillväga:

  • Börja med att damma av ytor som är belägna högt upp och arbeta er nedåt. Börja på ena sidan av rummet och rör er medurs eller moturs mot den andra delen av rummet.
  • Om ni upplever att ni inte har tid eller lust att själva damma av kontoret kan ni med fördel anlita en städfirma för detta arbete. Ni kanske redan köper kontorsstädning i Stockholm? I sådana fall kan ni avtala om att damningen ska ingå i städuppdraget.
  • Använd en fuktig mikrofiberduk för att torka bort fläckar från väggar, skrivbord etc. Kom ihåg att skölja ur trasan med vatten när den blir smutsig.
  • När ni torkar en datorskärm eller platt-tv i konferensrummet bör ni använda en torr mikrofiberduk och torka ytan lätt. Ni bör aldrig använda dig av papper eller andra material för att göra detta, då skärmen kan ta skada.
  • När ni dammar persiennerna bör ni börja på toppen och arbeta dig nedåt. Dra sedan igen persiennerna och damma av hela ytan. Gör sedan likadant på andra sidan.
  • Slutligen använder ni en dammsugare för att avlägsna smuts och ytor som är svåra att nå.
Damning en viktig del av kontorsstädning i Stockholm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *