Det är stor skillnad på uteprodukter anpassade för konsumenter och de som är anpassade för offentlig miljö. De som ska stå i offentlig miljö har generellt betydligt större krav på kvalité och hållbarhet. I vissa fall måste även vissa lagar följas. Nedan presenteras några exempel på uteprodukter som används i offentlig miljö.

Söker ni uteprodukter så som papperkorgar, cykelställ och parkmöbler så är Citypro.se rätt företag att kontakta.

Cykelställ

Vid butiker, tågstationer eller skolor? Cykelställ finns nästan överallt i samhället. Detta både för att underlätta för cyklister att kunna låsa fast sin cykel samt för att visa var cyklarna förväntas ställas. Detta inte minst i stadskärnan där felparkerade cyklar till och med kan bli en fara för gångare.

Papperskorgar

Papperskorgar är en av kategorier av uteprodukter som är allra vanligast i samhället. Framförallt är det kommunerna som monterar dessa i stadsdelarna, vid köpcentrum, citykärnan och vid promenadstråk. Ett sätt att underlätta för människor att hålla rent och skapa en trevlig miljö. Generellt gäller att ju mer skräp som ligger på marken desto mer kommer även att slängas där. Där fyller papperskorgarna en viktig funktion.

Parkmöbler

Parkmöbler är allt från bänkar och bord till pallar och rejäla solstolar. När dessa produkter placeras i offentlig miljö krävs att de:

 • Har mycket bra kvalité
  De kommer att slitas betydligt mer än privata utemöbler
 • Är fastlåsta
  Det blir allt vanligare att uteprodukter som är möjliga att förflytta låses fast med en kedja. Detta utifrån att stöldrisken är stor på de dyrare utemöblerna.
 • Inte vikbara

  Till skillnad mot privata utemöbler är det extremt sällan som offentliga parkmöbler är vikbara. En av orsakerna är att de håller bättre om de byggs stabila. En annan kan vara klämrisken

Trädskydd

Inom uteprodukter hittas även en rad olika produkter som kan användas för att skydda träd, buskar, plantage och dammar. Även här finns en viss skillnad mot konsumentprodukterna. När privatpersoner vill skydda träd mot gnagare används generellt plastskydd som lindas kring stammen. I offentlig miljö används däremot ofta stålkonstruktioner.

Grillar

Grillar har blivit allt mer populära att ställa ut i parker, bostadsområden och friluftsområden. Det möjliggör för invånarna att ha med sig matsäck och njuta av en heldag i naturen. Många lekplatser får även en grillplats i anslutning vilket ofta är uppskattat av föräldrarna.

Ytterligare uteprodukter

 • Askkoppar i form av en stolpe
 • Farthinder
 • Pollare
 • Staket
 • Rökkurer
 • Speglar
Exempel på uteprodukter för offentlig miljö

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *