Det är viktigt att få många besökare till sin sajt, detta vet de allra flesta sajtägare. Men visste du att det också är viktigt att få besökarna att besöka din webbplats fler än en gång? Här förklarar vi varför och hur onlinelistan kan vara till hjälp i denna strävan!

Först bör vi dock klargöra varför det är viktigt med återkommande besökare. Forskning har nämligen gjorts på området och denna visar på vikten med dessa återvändare. Hela 98 procent av de konsumenter som besöker en e-handelssajt gör nämligen inget köp vid sitt första besök. Däremot är det desto fler som handlar vid sitt andra, tredje eller fjärde besök på sajten.

Av denna anledning är det viktigt att inte bara locka till sig en stor mängd nya besökare. Det är minst lika viktigt att få de besökare som faktiskt besöker din sajt att komma tillbaka fler gånger.

Så kan onlinelistan hjälpa dig att få återkommande besökare

Varje år lägger svenska sajtägare ner miljontals kronor på att locka till sig nya besökare. För vissa är vilken trafik som helst betydelsefull. För e-handlare är istället det slutgiltiga målet att konvertera besökare till kunder. Därför är det inte lika intressant hur många besökare som söker sig fram till sajten bara för att snabbt studsa därifrån. Desto mer relevanta är mätpunkter såsom konverteringsgrad och spenderade kronor per besökare.

Onlinelistan.com är en webbplats som listar svenska webbsidor. Du finner sajten på https://onlinelistan.com/ och kan välja att lista din egen e-handelssajt där. Genom att göra detta får du flera fördelar i din strävan att få besökare som besöker din webbplats vid upprepade tillfällen:

  • En listning på sajten kan generera besökare som hittar till din webbplats via listan på onlinelistan.com. En del av dessa besökare kommer förhoppningsvis att besöka din sajt flertalet gånger.
  • Genom att lista din sajt i katalogen kan du i vissa fall även stärka sajtens SEO. Det innebär att listningen indirekt kan leda till ökad trafik till din webbplats.
  • Länkar från andra hemsidor med hög auktoritet kan göra din egen sajt mer trovärdig i Googles ögon.
Onlinelistan kan generera besökare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *