Det finns många jobb för läkare att välja och vraka bland på dagens arbetsmarknad. Allra flest erbjudanden kan du dock få genom att arbeta som konsult genom ett bemanningsföretag. Bemanningsbolagen erbjuder bra villkor samt konkurrenskraftiga och marknadsmässiga löner. Med det sagt kan du i vissa fall förhandla dig till en än bättre lön med några enkla knep.

Vill du bli en bättre förhandlare och komma till löneförhandlingen med några ess i rockärmen? Läs då vidare så ska vi förklara hur du kan förhandla din lön med ett bemanningsföretag!

Så förhandlar du din lön för ett jobb som läkare

När du förhandlar om din lön för ett jobb som läkare och är anställd hos ett bemanningsbolag bör du förbereda dig på följande sätt:

  • Bestäm dig för var och när du vill jobba.
  • Se till att vara påläst inför förhandlingen.
  • Förbered dig på att kontakta flera bemanningsbolag.
  • Förhandla med dina styrkor som utgångspunkt.

Nedan går vi igenom dessa olika punkter mer i detalj!

Bestäm dig för var och när du vill jobba

Det första du behöver göra är att bestämma dig för var och när du vill jobba. Ju fler regioner och ju längre ut på landsbygden du kan tänka dig att jobba, desto större förhandlingsutrymme får du. Genom att bredda ditt sökfält får du nämligen fler bemanningsbolag som slåss om dig. Det innebär också att du kan räkna med en högre ersättning.

Se till att vara påläst inför förhandlingen

Innan du börjar förhandla om din lön med ett bemanningsbolag för ett jobb som läkare bör du göra din hemläxa. Ta reda på vilka bemanningsföretag som har handlats upp i de regioner där du kan tänka dig att arbeta. Du kan också ta reda på hur mycket pengar bolagen fakturerar regionen för din specifika kompetens. Med denna information i din ägo har du ett ess i rockärmen att spela ut vid förhandlingen.

Förhandla med dina styrkor som utgångspunkt

När det väl är dags att förhandla gäller det förstås att du använder dina styrkor som utgångspunkt. Argumentera för fördelarna med att anställa just dig istället för en annan konsult. Se också till att få ett konkret erbjudande att ta ställning till och fundera sedan om du accepterar erbjudandet.

Ta jobb som läkare och förhandla dig till en bra lön

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *