Att be om offert från flera flyttfirmor i Helsingborg är ”ett måste” för att få ett bra pris och komplett hjälp. Men innan man kontaktar en flyttfirma för att få offert är det bra att tänka över vissa saker.

Skapa samma offertförfrågan för alla

För att enklast kunna jämföra flera olika företag i Helsingborg är det viktigt att alla får samma offertunderlag. Skriv ihop vad du behöver hjälp med (se kommande punkter) och skicka via mail eller kontaktformulär till olika flyttfirmor. I och med att alla får exakt samma information kan offerterna enklare och tydligare ställas mot varandra.

Se över ditt behov av hjälp

Många väljer att boka en flyttfirma inför flytten lång tid i förväg. När sedan städning ska utföras bokas en städfirma och när kunden inser att delar av bohaget behöver förvaring hyrs plats på ett magasin. Hade det inte varit enklare att få allt från samma företag…

Fundera över vilken hjälp du behöver och nämn detta i offertförfrågan. Det finns flyttfirmor i Helsingborg som enbart utför flytt – andra som även kan:

  • demontera möbler
  • packa
  • flyttstäda
  • magasinera osv.

Välj att följa Bohag 2010

En annan rekommendation är att anlita en flyttfirma som följer Bohag 2010. Det är ett dokument som är framtaget av Flyttbranschen samt Konsumentverket för att underlätta för företag och konsumenter att ha tydliga avtal och villkor. Fråga i offertförfrågan om företaget följer Bohag 2010. Att en flyttfirma inte följer dessa avtal betyder inte per automatik att de ger dålig service men avtalen är utformade för att minimera risken för missförstånd och avtalsbrott.

Ange eventuella tunga lyft

I offertförfrågan behöver det även nämnas om det förekommer några ”tunga lyft”. Det är ett branschbegrepp som innebär flytt av stora/tunga föremål där det krävs extra personal, speciella verktyg eller kompetens.

Måste inte vara en flyttfirma från Helsingborg

Ska du flytta från Helsingborg till en annan stad – eller från en annan stad till Helsingborg? Då går det lika bra att kontakta en flyttfirma i den andra staden för att få offert från dem. Huvudsaken är att kunna kontakta 3 – 5 företag och få offerter från dem på det arbete som ska utföras.

Jämför offerterna som kommer in. Det är däremot inte bara priset som bör vara avgörande!

Flytta till/från Helsingborg – Innan du kontaktar flyttfirma

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *