Här presenteras ett urval av de ”Frågor och Svar” som finns på hemsidan för Stockholms Elbolag. Frågor som visar vad företaget fokuserar på för att nå kunder över hela Sverige.

Hur tecknas ett elavtal?

Det går att teckna avtal via telefon genom att ringa Stockholms Elbolag – eller genom att fylla i formulär på hemsidan. Det enklaste är att gå via hemsidan där de olika avtalen även finns förklarade.

Hur fort kan avtalet aktiveras?

Det tar 14 dagar från att anmälan är genomförd till att avtalet kan börja gälla.

Vad betyder samfaktura?

Samfaktura är en unik fördel med Stockholms Elbolag. Företaget lägger samman alla elkostnader på en och samma faktura vilket gör det enklare för kunden att få överblick på den totala kostnaden. Det som ingår är alltså:

  • Nätavgift
  • Elförbrukning

Går det att betala med E-faktura eller Autogiro?

Ja det är möjligt att välja antingen E-faktura eller Autogiro. E-faktura anges enkelt genom att bara kontakta Stockholms Elbolag och ange vilken bank som du har. För autogiro behöver anmälan ske via mail eller telefon. Av säkerhetsskäl skickas inte autogiroanmälningar via post.

Vad är elavtalsförslag?

Elavtalsförslag kan ses som marknadsföring. Det är ett förslag på vad el skulle kosta att köpa från detta bolag under en viss bindningstid. Detta kan därmed lätt jämföras mot nuvarande bolag varpå billigaste alternativet väljs. Företaget skickar ibland ut dessa till områden där de anser att kunder skulle gynnas av att byta till dem. Detta är alltså inte en faktura utan ett affärsförslag.

När kommer fakturan?

Företaget skickar ut sin faktura kring den 12:e. Det kan sedan ta några dagar innan den kommer fram till mottagaren.

Producerar Stockholms elbolag el?

Nej, företaget har ingen egen produktion av el. De har därmed inte heller något incitament att försöka få kunder att köpa deras el eller att hålla priserna på en hög nivå. De är istället distributör av el till nästan hela Sverige. Som kund betalas en avgift både för elen och för det nät som används. Genom att pressa dessa priser kan företaget konkurrera med prisnivåer mot andra leverantörer.

Jag fattar inte alla olika kostnader – hur gör jag?

Den totala kostnaden för el består av flera olika delar. Dessa påverkas i sin tur av flera olika faktorer. Det bästa är att kontakta ett elbolag samtidigt som dess faktura används som exempel. De kan förklara de olika delarna.

Fem frågor om Stockholms Elbolag

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *