Hållbara skor från Nike

När Nike tillverkar skor är hållbarhet centralt. Nike arbetar på flera plan för att röra sig mot en cirkulär ekonomi där återvinning och återanvändning är centralt. Det viktigaste för Nike är sport och för att sport ska kunna utövas behöver vi en planet att göra det på.

För att kunna tillverka skor som är hållbara både ur ett miljö- och klimatperspektiv samt ur ett kvalitetsperspektiv så är det centralt att bygga långsiktiga relationer med tillverkarna. Nikes vision handlar om sport. De vill främja sportande och hållbart sportande. Om det inte finns en planet så finns det ingen sport. Därför är hållbarhet central när Nike tillverkar skor. Nikes klimatarbete går under parollen ”move to zero”. Det betyder att de gör en resa mot noll utsläpp och inga avfall. De arbetar med klimatexperter för att förstå hur ett stabilt klimat hänger samman med atletiska framgångar och hur vi kan bevara det som är en förutsättning för framtiden – jorden. Nike gör skor och försöker att jobba med en cirkulär ekonomi där man arbetar med återvinning och återanvändning. Ett exempel är Nikes samarbete med Steven Harrington där minst 50 % av skons läderfiber är återanvända. Detta ska inspirera till kärlek för planeten och att varje dag ska vara en ”Earth Day”. Ett annat projekt inom detta område är en sko som tillverkats med hjälp av avfall eller sopor.

Bra skor grunden för många sporter

Att ha bra skor på fötterna är en förutsättning för många sporter och det vet Nike. Skor är oerhört viktigt inom sporter som fotboll, höjdhopp och löpning, men även inom sporter som tennis och gymnastik. Skor från Nike hjälper en atlet att prestera bättre, oavsett om du är amatör eller proffs. Skor från Nike är tillverkade för att höja prestationen och för att få dig att springa fortare eller längre, hoppa högre eller mer. Skor från Nike gör helt enkelt att du kan prestera på topp när du behöver det. Med sin långa erfarenhet på området så har Nike utvecklat särskilda tekniker som hjälper foten att prestera. Skor från Nike håller länge tack vare den goda kvalitén och dessutom är designen ofta genomtänkt och modern.

Hållbara skor från Nike

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *