Bröllop, nyår, midsommar eller födelsedagar – smörgåstårtor är något som passar för alla festliga tillfällen. Istället för att slita i köket med att försöka sig på att göra en egen finns det gott om bra konditorier i Stockholm som erbjuder vackra och framförallt goda smörgåstårtor för såväl större som mindre sällskap. Förutom lyxigare bagerier och konditorier kan man idag även beställa riktigt bra smörgåstårtor hos de större matbutikerna som Coop, Ica och City Gross.

En gammal svensk tradition

Smörgåstårtor är något som svenskarna avnjutit sedan början av 1900-talet. Denna goda rätt introducerades första gången vid namn i Söderhamns Tidning -34. Genom åren har tårtan varierats i recept och bland annat tillagats med mörkt rågbröd, i rektangulär och rund form och med olika ingredienser. Den klassiska tårtan innehåller skagenröra, lax, ost och goda salladstillbehör. Det går även att beställa en fin smörgåstårta i Stockholm som är vegetariskt eller som tillreds med ost och skinka. Om du är sugen på att beställa en god smörgåstårta i Stockholm till ett kommande kalas är det bra att vara ute i god tid, särskilt hos de populära konditorierna. Vissa behöver notis senast en dag innan, men om du ska ha tårta inför högtider som midsommar och påsk bör du vara ute tidigare än så.

Priserna varierar

När du beställer en smörgåstårta i Stockholm hos ett finare bageri eller konditori får du räkna med högre priser. Det är egentligen inte så konstigt eftersom du oftast får nybakat bröd och hemlagade röror än om du beställer hos matbutikerna. På en del matbutiker finns det dock egna bagerier i butiken, då brukar tårtorna också vara riktigt bra och färska fast till ett billigare pris. Priserna varierar också beroende på storlek. Ett prisexempel från City Gross är bland annat 209 kronor för en 4-bitars och 1149 kronor för en 24-bitars. Priserna blir alltså mer förmånliga ju större tårta du beställer. Tänk på att fråga vilka röror som smörgåstårtan har. Återförsäljare kan försöka spara in på sina marginaler genom att använda billigare ingredienser. Se till att du får röror av bra kvalitet för att njuta av en riktigt bra smörgåstårta.

Köpa smörgåstårta i Stockholm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *