Tarotkort är en speciell kortlek som funnits i mängder av år. Man har till och med nämnt tarot här i Sverige under 1500-talet. Dock tror man att tarot är äldre än så, då man till exempel hittat en liknande kortlek i Egypten, daterat bak till 1300-talet. Dagens tarotkort har man dock hittat i norra Italien, och själva namnet tros komma från italienska tarocchi vilket är namnet på floden Taro. Dock finns det också ett arabiskt ord, taruq, som betyder livsväg. Tarotkort består av 78 kort som är uppdelade i två delar – den stora och lilla arkanan. Man kan ”spela” med båda arkanor för att göra en fulltydlig läsning, men vissa spådomspersoner använder endast en för att på så vis kunna specificera de svar som en person ställer.

Så fungerar det

Ett enkelt sätt att förklara varför man använder tarotkort är att kortleken fungerar som rådgivare. Hos Tarotguiderna.net kan du lära dig allt möjligt om tarot, exempelvis hur kortleken är uppbyggd, hur man gör en läsning samt hur du kan börja arbeta in tarot i ditt liv. Det finns många tillfällen i livet då man kan känna sig rådlös och vilsen. Kanske vet du inte om du ska gå vänster eller höger. Då är det skönt att kunna göra en läsning och få svar på vissa frågor. Det är naturligtvis inte alltid som så att du får ett rakt svar, men oftast kan man få med sig nya insikter som gör valen i livet enklare eftersom du kommer förstå saker på ett annat sätt.
Trots att man ofta förknippar tarot med spådomskonst är det inte riktigt så korten fungerar. Istället ger korten oss möjligheten att se saker ur andra perspektiv. Genom att lägga ihop de mönster i kortleken med vad som pågår i ditt liv kan du själv, både på ett medvetet och undermedvetet plan, hitta lösningar och svar på sådant som du tidigare hade svårt att se.

Kort som betyder något

I tarot finns det mängder av olika symboler, bland annat hittar vi kort som stavar, bägare, svärd och döden. Stavar representerar exempelvis initiativ medan bägare handlar mer om känslor och kärlek. Döden är ett kort med flera betydelser som varierar beroende på om kortet hamnar uppochned eller i vilken kombination du får upp kortet. Ett exempel är tarotkortet Döden tillsammans med Tornet, en ödesdiger kombination som betyder sjukdom och slutligen död.

Tarotguiderna förklarar tarotkort

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *