iPhone 7 Plus släpptes i september 2016. Trots att den har några år på nacken och trots att Apple släppt 7 olika iPhones sedan dess är det fortfarande en i högsta grad fin telefon. För att gå rakt på sak: Behöver du en bra, stabil och mångsidig telefon med stor skärm är iPhone7 Plus ett bra val. Vill du ha det absolut senaste duger den förstås inte, men faktum är att den har det mesta av vad som gör en iPhone så bra.

Skillnad mot lillebror iPhone 7

Den uppenbara skillnaden jämfört med iPhone 7 (utan ”Plus”) är skärmen. Den är hela 5,5 tum jämfört med 4,7 tum. Detta är en stor fördel om du använder telefonen ofta, ifall du fotar eller tittar på film. En annan skillnad är den optiska zoomen på 2x. Gillar du att fota är det fint att ha eftersom mjukvaruzoom sällan blir bra. Ett betydligt starkare batteri, längre standby-tid och mer RAM är andra skillnader mot lillebror. Det finns dessutom iPhone 7 Plus med hela 256 GB minne, vilket är mer än tillräckligt för de flesta. Iphone 7 Plus är med andra ord betydligt skarpare än lillebror.

iPhone 7 Plus eller 8 Plus?

Självklart är iPhone 8 Plus en bättre telefon än 7 Plus, men är det värt att lägga extra pengar på den? Inte nödvändigtvis.

Skillnaden mellan de två är nämligen inte så stor. Skärmen är lika bra. Bägge har lika mycket max minne (265 GB). Mängden RAM (3 GB) är lika. Kameran är ungefär lika bra (läs: utmärkt). iPhone 7 Plus klarar inte slowmotion i 1080p och den har ett något sämre portrait mode. Vill du ha trådlös laddning och en skärm som automatiskt ändrar färg måste du tyvärr välja 8:an. Annars finns få anledningar att inte välja iPhone 7 Plus och lägga mellanskillnaden på annat istället.
I denna duell klassar vi iPhone 7 Plus alltså som klart användbar.

Jämfört med nyare iPhones

Vill du ha en telefon med snabbaste hastigheten (vem behöver det?), tre kameror istället för två och en ultramodern design då kan det vara skäl att välja en nyare telefon istället för iPhone 7 Plus. Annars finns faktiskt få argument för att lägga mer pengar än vad som behövs för en iPhone 7 Plus.

Beroende på smak har denna modell en annan fördel: Den har en knapp på framsidan som du använder för att låsa upp telefonen med (fingersensor) och för att gå tillbaks till hemskrämen. Denna funktion togs bort med iPhone X.

Är iPhone 7 Plus en användbar telefon?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *