Övervaka gården med övervakningskamera via larmsystemet

Att hemlarm har en kamera som aktiveras vid larm är idag nästan en regel. Det ökar säkerheten och larmoperatören kan lättare sätta in rätt hjälp. Men även utomhuskameror kan kopplas till ett larm – något som flera larmbolag börjat erbjuda.

Det finns flera fördelar med att välja ett hemlarm med kamera. När larmet blir aktiverat kommer operatörerna att direkt se om det är inbrott, brand eller annat. Vissa larm har även högtalarfunktion vilket därmed innebär att operatören kan kommunicera med de som är i bostaden.

Däremot har kameror främst suttit inomhus vilket har gjort att inbrottet måste skett innan det upptäckts. Flera larmbolag har därför börjat att erbjuda utomhuskameror som även dessa kopplas in på samma hemlarm. Kameror som skapar ytterligare säkerhet och som även kan minska risken för skadegörelse.

Streama direkt via mobilen – eller se tidigare händelser

Via hemlarmets app går det att se exakt vad kameran filmar för tillfället, zooma i filmen eller se sekvenser ett par dagar bakåt i tiden. Detta alltså oavsett om larmet aktiverats eller inte.

Aktiveras till larmbolaget vid larm

I likhet med inomhuskameror aktiveras dessa när ett larm utlöses. Ett av Sveriges största larmbolag har en kamera som då visar larmbolaget vad som händer men även vad som hände 20 sekunder före larmet aktiverades.

Kopplas in via nätverkskabel

Kameran kopplas in via nätverkskabel till hemmets internetanslutning. Bilderna kan sparas på ett SD-kort men säkraste varianten är att de även laddas upp för så kallad molnlagring. Därmed kan bilder och film nås från vilken dator som helst som har internetuppkoppling.

Ökad säkerhet på tidigt stadie

Ett hemlarm med skalskydd, rörelsedetektor och brandlarm ger ett gott skydd invändigt. Men det hindrar inte intresserade att smyga fram till hemmet och rekognosera eller genomföra skadegörelse. Med en utomhuskamera minskas denna risk avsevärt.

Kameran kan vara ställd mot ytterväggen och fönstren så att alla som närmar sig kommer på bild. Här får man däremot komma ihåg att kameran enbart får filma den egna gården. Den får alltså inte vara vänd så att personer som går utanför tomtgränsen fastnar på bild.

Säljs via hemlarm

Det går att köpa enbart kamera för övervakning utomhus och koppla den till det egna nätverket. Det vanligaste är däremot att den köps in som en komponent till ett komplett hemlarm. Därmed kan även kameran hanteras av samma app som resterande larm.

Övervaka gården med övervakningskamera via larmsystemet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *