Är du sugen att prova på att arbeta som personlig assistent i Blekinge, eller har du kanske redan bestämt dig och är på jakt efter ett jobb? Här finns många assistansbolag att vända sig till men också några saker som kan vara bra att veta för den som är intresserad. Visste du till exempel att det ofta finns en åldersgräns för att få jobba som assistent, och att det är bra att ha ett körkort?

Åldersgräns är vanligt för personlig assistans

Långt ifrån alla yrken har en bestämd åldersgräns men för den som vill arbeta som personlig assistent är så ofta fallet. Många assistansbolag anställer inte personer som ännu inte fyllt 18 så är du fortfarande yngre är det troligt att du kommer behöva vänta. Att arbeta som personlig assistent innebär ett stort ansvar, och det är troligen därför många företag har valt att införa en åldersgräns.

Körkort ofta meriterande

För den som är sugen på att arbeta som personlig assistent, vare sig det är i Blekinge eller någon annanstans, så är det ofta meriterande med körkort för personbil. Detta beror inte på att man kör i tjänsten, för det gör man sällan, men däremot för att kunna ta sig dit där brukaren befinner sig. Om denne till exempel har ett sommarställe ute på landet där han eller hon vill spendera tid, ja då är det också där arbetsplatsen är. Så förutom att det är bra med körkort så är det också viktigt att man är flexibel!

Tips för att hitta jobb som personlig assistent i Blekinge

Söker man efter ”personlig assistent i Blekinge” eller liknande är sannolikheten ganska stor att man kommer att dyka på en och annan platsannons. Det är dock inte det enda sättet att få jobb som just personlig assistent, utan man kan faktiskt själv besöka dom assistansbolag som finns i Blekinge för att lämna in sitt CV.

Inom assistans finns ofta ett stort behov av personal, både fast och vikarierande, och har man gjort ett gott avtryck vid sitt personliga besök finns en chans att man bli uppringd och erbjuden att jobba. Personliga egenskaper är ofta det som avgör, och några av följande är viktiga att ha i yrket:

  • Ha god personkännedom
  • Kunna vara lyhörd och ansvarstagande
Bra att veta för personlig assistent i Blekinge

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *