Fördelar och nackdelar med företagslarm

Dom flesta tänker nog att det bara finns fördelar med att installera ett företagslarm. Säkerheten blir bättre och man löper mindre risk att bli utsatt för inbrott. Larmföretagen trycker givetvis bara på fördelarna när dom hör av sig och vill sälja, eller när potentiella kunder själva kontaktar dom. Men det finns några nackdelar också. Vilka det är kan du läsa mer om här.

Många fördelar med företagslarm

Ja, det finns mängder av fördelar med att skaffa ett företagslarm. Det ökar både säkerheten och tryggheten och minskar risken att bli utsatt för brott, och för vissa företag kan det faktiskt vara nödvändigt att skydda sina tillgångar med ett larm. En annan fördel är att man ofta kan få en billigare försäkring om man har ett larm installerat, vilket gör att man sparar in på en kostnad.

En tredje, och för många väldigt stor fördel, är att rätt hjälp snabbt kan skickas ut till platsen. Detta är givetvis förutsatt att larmet är uppkopplat till en larmcentral. Om så är fallet kan man åtminstone minimera skadan även om den redan är skedd. Kanske hinner inbrottstjuven också gripas, vilket kan kännas som en stor lättnad om man blivit utsatt.

Nackdelar

… Men det finns nackdelar också. Och även om dom är få så gör dom faktiskt att en del avstår från att skaffa ett företagslarm.

  • En extra kostnad – Att köpa och installera ett företagslarm är ganska dyr investering och om larmet har ett abonnemang får man generellt en månadskostnad. Även om försäkringspremien går ner litegrann när ett företagslarm installeras så blir den totala kostanden ofta något högre ändå. Värt att kolla upp!
  • Risk för falsklarm – En annan nackdel med larm är att det faktiskt finns en risk för falsklarm. Kanske har du anställda som går in och glömmer att larma av, eller så har dom känsliga sensorerna snappat upp något obefintligt. Det är inte jättevanligt men det händer, och det kan kännas som ett irritationsmoment.

Står du i valet och kvalet att skaffa ett företagslarm eller inte? Börja då med att väga för- och nackdelar mot varandra. Kanske kommer du på fler för- eller nackdelar utöver ovan nämnda. Fundera också över hur ditt behov av larm ser ut – kanske kan det vara avgörande för om fördelarna eller nackdelarna väger tyngst.

Fördelar och nackdelar med företagslarm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *