Dom flesta känner nog någon som redan har det mesta och som därmed är väldigt svår att köpa presenter till. Istället för prylar är ett bra förslag att istället ge bort en upplevelse av något slag. En vinprovning i Göteborg är ett exempel på en rolig present som passar för dom flesta, inklusive dom som redan har allt! Nedan kan du läsa mer om vad upplevelsen innebär och varför det är en fin och uppskattad present.

Vinprovning i Göteborg – det här får man göra

I Göteborg finns många arrangörer som erbjuder vinprovning och även om upplägget och innehållet kan skilja sig så går dom ju ut på samma sak – att smaka på olika viner och att lära sig mer om den populära drycken. Några av dom saker man får fördjupa sina kunskaper i är följande:

  • Utseende – Att rött vin är har en rödaktig färg är ingen hemlighet men något som många kanske inte tänker på är att olika vinsorter skiljer sig i färgen. Färgen i sin tur påverkar smaken! Detta är en av dom saker man får lära sig mer om på en vinprovning.
  • Smak – Att smakerna på olika viner skiljer sig är en mindre hemlighet än den ovan. Men vad beror det på och hur lär man sig at känna smakerna i ett vin? Det kommer du veta efter att ha deltagit i en vinprovning.
  • Doft – Även doften är ett intressant område när det kommer till vin. En riktig vinkännare doftar alltid innan första provsmaket – men varför och vad kan man räkna ut om ett vin enbart genom detta?

Vinprovning som present

Att ge bort en vinprovning i Göteborg som present är både annorlunda och roligt. Mottagaren får en stund som känns väldigt lyxig och det behöver trots det inte vara särskilt dyrt. Vinprovningar i Göteborg finns att hitta från ett par hundralappar och köper man provningen via ett företag som säljer upplevelser får man ofta en exklusiv presentask på köpet.

Det finns dock en sak att tänka på och det är att det givetvis råder åldersgräns för att delta i en vinprovning. Hos vissa gäller 18 år medan andra har valt 20. Ska man ge bort en vinprovning till en yngre person, till exempel en som fyller 18, är det alltså bra att dubbelkolla åldersgränsen först.

Ge bort en vinprovning i Göteborg som present

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *