Vad är wifi förstärkare

Att ha tillgång till snabbt och stabilt internet är någonting flera är bortskämda med. Både på stan och i hemmet kan man använda sig av internet men kanske inte överallt. Om man bor i ett äldre hus med tunga betongväggar kan wifi signalen ibland bli allt för svag. Detsamma gäller om man har långa avstånd från router till dator eller telefon. I dessa fall kan man tappa signalen, alternativt få en väldigt instabil sådan vilken inte räcker för vanlig användning. För att komma tillrätta med wifi signalen kan man behöva komplettera sin router med en wifi förstärkare. Det finns en uppsjö varianter att välja bland och de har sina olika fördelar.

Router och extender

Behovet av wifi förstärkare kan se olika ut och beroende på befintlig utrustning, kan ett par olika alternativ visa sig intressanta. För den som behöver köpa en ny router finns ofta förmånliga paket som inkluderar båda delar. Om du redan är nöjd med den router du använder för tillfället, kan en wifi extender köpas separat. För bäst effekt och enklast installation är ett dubbelkit ofta en bra variant. Funktionen hos en wifi förstärkare är att den tar upp wifi signalen som finns i bostaden. Signalen omarbetas och skickas ut igen. Detta innebär att man kan sätta upp ytterligare punkter för wifi. Om man har en källare dit wifisignalen inte räcker, kan en förstärkare i trappan göra skillnad. Denna sprider en ny signal ner i källaren som plötsligt får kontakt med den router som används.

Om man inte tidigare installerat någon extender eller repeater kan det verka svårt och tekniskt. Faktum är dock att man ganska enkelt kan förstå hur man skall gå till väga. De extender som finns tillgängliga i handeln är anpassade för att även tekniskt ointresserade skall kunna sätta upp det hela ganska omgående. Behöver man säkerställa att utrustningen fungerar tillsammans med vad man redan använder, kan man alltid fråga säljaren vilka brukar ha god kunskap i ämnet.

För att hitta den bästa wifi förstärkare som finns i butikerna, kan ett test vara bra att se igenom. Här finns sakliga tester för det som rör teknik och wifi förstärkare.

Vad är wifi förstärkare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *