Vilket bantningspiller passar din situation?

En orsak till att det finns många olika bantningspiller är att effekten av de är olika. Detta utifrån hur de används och vilken situation som användaren av pillret är i. Framförallt är det viktigt att först kartlägga varför man går upp i vikt. Därmed kan man ”behandla” rätt väg. Några exempel visar på detta:

Du småäter ofta och har ett konstant sötsug

I detta fall är det framförallt sötsuget du behöver få bort. Om det minskar kommer du äta mindre dåligt och därmed långsiktigt både må bättre och gå ner i vikt. Det finns kosttillskott och bantningspiller som har fokus på just minskat sötsug. 

Äts dessa bantningspiller och man fortsätter äta exakt som förr – kommer inget resultat att visas. Dessa piller är alltså en hjälp på vägen för att skapa sig en sundare livsstil. 

Du tränar ofta

I detta fall kan tillskott köpas som ökar fettförbränningen genom ökad prestation. Bästa sättet att gå ner i vikt är att träna och röra på sig. Men om orken tar slut kommer även träningspasset ta slut. Det gäller därmed att hitta vägar som gör att man kan träna mer och därmed bränna mer kalorier. Ett flertal av dessa dietpreparat har därför prestationshöjande ämnen för att man därmed ska orka träna mer. Att äta dessa tillskott utan att träna ger alltså ingen större effekt. 

Du äter relativt lite – men blir ändå överviktig

Vikten är ofta en kombination av motion och kost. Men samtidigt kan vissa personer äta nästan hur mycket som helst utan att gå upp ett enda kilo. En orsak kan vara olika stor ämnesomsättning. Det är även orsaken till varför vissa personer går upp i vikt trots att de äter normalstora portioner och motionerar regelbundet. 

Om det är detta som är problemet kan eventuellt bantningspiller som påverkar ämnesomsättningen vara rätt väg att gå. Ökar ämnesomsättningen kommer ju generellt förbränningen i kroppen öka. 

Se över dina vanor med matdagbok

Kan du redan idag säga vad orsaken är till din viktuppgång? Många kan inte det och börjar då i fel ände. Som visats handlar det om att välja rätt bantningspiller och rätt preparat beroende på behovet. En väg att börja med är därför att skriva en matdagbok. Skriv upp alla gånger du äter och vad du äter. Då spelar det ingen roll om det är en hel middag, en frukt eller ”bara en kaka” på eftermiddagen. Dessa matdagböcker brukar vara tydliga med var problemet sitter. Är det för mycket mat, fel mat, för ofta måltider osv?

Vilket bantningspiller passar din situation?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *